HSS Stratocaster automatikus felezés | Twangmart

Üres a bevásárlókosarad.

HSS Stratocaster automatikus felezés

15 Aug, 2016

HSS Stratocaster automatikus felezésVan nekem egy Stratocasterom, ami nagyon kemény fából (dióból) van, ráadásul fix hidas, nem tremolós. Ez a két tuladonsága együtt azt eredményezi, hogy bármilyen single coil szedőt tettem bele, a hídinak mindig olyan durván éles, számomra már zavaró volt a hangja, hogy végül kénytelen voltam föladni az elvemet, mely szerint pokolra kerül mind, ki humbuckert tesz Stratocasterba, és a nyaki és középső single szedők mellé hídhoz beraktam egy hot rails jellegű humbit. Így már a hídi pickup önmagában is használható, viszont a kedvenc hangom a 2-es állás, a híd+közép, két single coil együtt. Ezt nem fogja hozni a humbucker, ezért felezni kell. Hogyan lehetne ezt megoldani a lehető legkevesebb átalakítással?
Hát így:A kapcsoló 1-es állásában humbuckerként, önállóan működik a hídi szedő, 2-es állásba kapcsolva viszont automatikusan lefeleződik, így single coilként keveredik a középső sc szedővel és adja azt a Hank Marvines hangot, amit annyira szeretek. :)
Semmibe nem kerül, csak egy átforrasztás. A hangszín potikat a fönti képen úgy rajzoltam meg, hogy az erdeti konfiguráció szerint működjenek, tehát az alsó poti a középső szedőt szabályozza, a középső pedig a nyaki szedőt, de természetesen ezzel is lehet variálni, az én gitáromban például mindkét poti mindhárom szedő hangját befolyásolja, de eltérő mértékben. Két különböző értékű kondenzátort beletéve az egyikkel egész finoman lehet szabályozni, csak egy halvány felhőt ráengedve a hangra, a másikkal pedig a legsötétebb mocsárból lehet előhozni Jožint, a lápi rémet.