A hobbihangszerész öt halálos ellensége | Twangmart

Üres a bevásárlókosarad.

A hobbihangszerész öt halálos ellensége

28 Jul, 2016

A hobbihangszerész öt halálos ellensége

Hibátlan a gitárod? Tökéletesen működik és külsőre is makulátlan? Sebaj, íme öt nagyszerű tipp, hogyan tegyed tönkre gyorsan és hatékonyan a drága hangszeredet.1: Kombinált fogó
A legkeményebb felületet is hihetetlenül könnyű összekarcolni kombinált fogóval. Fölösleges 10-es vagy 11-es villáskulcsot szerezned a hangolókulcs vagy a poti anyájának kicsavarásához, ráadásul azokkal csak csavarni tudsz, rongálni nem. Nyúlj oda bátran a fogóval és meglátod, előbb-utóbb lecsúszik az anyáról és szépen összekaristolja a fejet vagy a koptatót, ráadásul az anyáról is gyorsan letépi a krómozást. Akusztikus gitárok húrrögzítő tüskéihez is fölösleges spéci kiszedőt venni: ha van kombifogód, akkor úgyis kijön a tüske, ráadásul a fogó pofája ízléses díszcsíkokat is nyom a műanyagba. Ügyesebbek egyúttal a hidat is szétcseszhetik, ha már ott járnak.2: Pisztolypáka
Az egyik legjobb módszer, funkcionálisan is tönkreteszi a gitárodat, legalábbis a hangszedőjét. A pickupban ugye mágnes van, a mágnes pedig nem valami állandó, stabil dolog: egy másik mágnessel meg lehet változtatni a tulajdonságait. Minél erősebb a másik és minél közelebb van a hangszedőhöz, annál biztosabban mágnesezi át. Itt jön képbe a páka: egyes cégek nem gondolnak azokra, akik a gitárjukat szeretnék tönkretenni és olyan forrasztóeszközt készítenek, amelyben nincsen trafó, vagy ha van is, akkor külön dobozban. De miért, kérdezheted?! Hiszen a trafó elektromágnesként viselkedik, azzal pedig, mint láttuk, pickupot lehet gyilkolni! Szerencsére a gondosabb forrasztástechnikai vállalatok gyártanak pisztolypákát, amelynek a nyelében van a trafó. Így ha ügyesek vagyunk és elég közel visszük a pisztolypáka nyelében lévő elektromágnest a pickuphoz, akkor mehetünk a Twangmartba új szedőkért, mert a régit ügyesen lenulláztuk.3: Gitt
Maradi, ódivatú hangszerészek, a letűnt kor szellemei valamiért megszállottai a szép sima felületeknek, a csillogó fényezésnek. Napokig csiszolnak egy tenyérnyi darab fát, minden kis likat képesek rendes fából aprólékos munkával kifaragott pótlással kijavítani, egyszóval elképesztően hatékonytalanul dolgoznak. Hát mennyivel egyszerűbb már venni egy doboz gittet oszt odakenni, csókolom. Fedi, nem? De. Majd egy kicsit vastagabbat ködölök oda, ne legyen olyan feltűnő. A nagyját úgyis lecsiszoltam, a többit meg senki nem látja a nézőtérről.4: Relicing
Úgyis ez a divat, nem? A mesterséges koptatás, a relicing. Egyesek képesek évtizedekig használni egy hangszert, hogy az úgy nézzen ki, mint amit évtizedek óta használnak. Hát hol van nekem annyi időm? Persze tudom én, hogy a Tom Murphy, de az pénzbe kerül! Szétütni én is tudom és az ingyen lesz. Majd utánakötöm a kocsinak oszt jó lesz. Itt még egy kicsit megütögetjük, hoppá, nem baj, majd visszaragasztom azt a fölső szarvat. Ide a fejhez teszünk egy cigarettát, mert anélkül nincs rockgitár, köztudott, hogy az égésnyomtól működnek. 
Hallod, hozzad már a poroltót gyorsan! Vagy vizet vagy mittomén.
De jó lesz még így olyan hendrixesnek, nem? Hát ő is fölgyújtotta, akkor jók vagyunk!5: Meleg
A múltkor próba után elmentünk plázába és az akusztikus gitárt bent hagytam a csomitartóban, a franc fogja hurcolászni. Meleg volt, persze, azért mentünk a plázába, mer' ott van légkondi. Dehogy lopják el, ott hagytam a kutyát őrizni. Anita vett magának ilyen dögös haspólót, tudod, amiből kilóg a köldöke. Mondjuk már a normál pólóból is kilóg neki, de ilyet akart. Meg a yorkinak vettünk ilyen kis cipőt, persze négyet, hogy ne koszolódjon a lába sétáltatáskor. Meg bólingoztunk, aztán vacsiztunk a donpepében, aztán hazaindultunk. Hallod, olyan volt a csomagtartó, mintha ledobták volna az atomot. A kutya szerintem már délben megdöglött, estére majdnem elfolyt, gyorsan vissza is vittem a cipőket. A gitárnak egy az egyben leugrott a fedlapja, a nyaka meg egész pontos C formára kanyarodott, és az egészről folyt le a lakk. Jó, hát megnéztem a beltéri hőmérőn, 75 fok volt a kocsiban, mondjuk nem csoda. De akkor is, milyen egy ergya gitár már ez, hogy ennyitől szétesik? Holnap viszem vissza a bótba oszt kiverem a balhét, adják vissza a pénzemet!Kommentálj:
3 comments

Binnyei András

September 26, 2016

Gratulálok!
A jellegzetes “javítási” technikákat tökéletesen írod le, élvezetes olvasni.
Talán említeni lehetne még az OBI kerti szerszám spray festékeit is, esetleg a szöget is, mint gyors megoldást. A durva smirgli is megteszi a bund csiszoláshoz. A borotva penge, de ha az éppen nincs otthon, az egyszerű meggyfa nyeles szalonnázó bicska is jó a fogólap tisztításához. A hangszedő kábel zsinórjait pedig elég csak összetekerni jó erősen, és szigszalag… Ha az illesztéseknél hézag mutatkozik egyszerűen csak ki szoktam szilózni… Ha gerjed a hollow body jazzgitárod, akkor púrhab… A bundok síkolását egyszerűen nagyoló ráspollyal is elvégezhetjük, csak vigyázz, ne nagyon nyomd a reszelőt! A koptatót pedig először citromos Ciffel húzzuk szálra, majd fogpasztával polírozzuk, stb.
Üdv:
András

Binnyei András

September 26, 2016

Gratulálok!
A jellegzetes “javítási” technikákat tökéletesen írod le, élvezetes olvasni.
Talán említeni lehetne még az OBI kerti szerszám spray festékeit is, esetleg a szöget is, mint gyors megoldást. A durva smirgli is megteszi a bund csiszoláshoz. A borotva penge, de ha az éppen nincs otthon, az egyszerű meggyfa nyeles szalonnázó bicska is jó a fogólap tisztításához. A hangszedő kábel zsinórjait pedig elég csak összetekerni jó erősen, és szigszalag… Ha az illesztéseknél hézag mutatkozik egyszerűen csak ki szoktam szilózni… Ha gerjed a hollow body jazzgitárod, akkor púrhab… A bundok síkolását egyszerűen nagyoló ráspollyal is elvégezhetjük, csak vigyázz, ne nagyon nyomd a reszelőt! A koptatót pedig először citromos Ciffel húzzuk szálra, majd fogpasztával polírozzuk, stb.
Üdv:
András

Robertdax

December 07, 2018

Good Range Of Bathroom Remodeling Service

If you need to repairs the laundry, there are lots of number one services readily available who is going to implement each and every vital functions qualitatively, finishing up what you will be considering.


Repair from the shower room might be the most expensive career within likely kids overhauling a home and also the best well-liked. If ever the fix from the living space, community hall or simply a household may be learned already via one’s have power, then simply just some people will certainly movement about the wrap up of your potty, all aspects are much more complicated right, this mass involving sales and marketing communications, water supply present, sewerage, wind, combined with your electricity offer you are usually condensed at this site.


В Bathroom remodelling could be entrusted to somewhat of a professional to stop problems and through resolve whereas in the subsequent some time, to ensure all things are fabulous, efficient also respected. In addition to that, the potty area, customarily, shouldn’t be adequate enough, that is why, it’s usually challenging to make a seriously workable and delightful ambiance. The master is required to be no good quality tiler but will also maintain substantial practical knowledge, include a fable also primary fashion thoughts.


Bathroom Maintenance Expertise:Repair connected with a small-scale bathroom
Bathroom remodel within aboard house
Bathroom revive in a fresh new building
Bathroom remodelling in your townhouse
Bathroom DesignAverage Service Here we are at a real Bathroom

Renovating relieve themself, it’s good to appropriately pinpoint a new plumbing contractor, set up couches or chairs coupled with property kitchen equipment. This enables you to rescue location, yet somehow solving a good small loo might cause challenges during binding to be able to mineral water also sewer messages. Let us improve affiliation, providing a new promised well-being, dependability luxurious.

Prices designed for Overhaul during the Bathroom

Determine the amount of car repairs from the bath room within Perth can be worth, it will be easy after ingesting weights deciding on your house components, the number and expense ones will depend on the final measure. We have been made ready to supply you with not just each and every critical equipment to your improvement among the rest room at less expensive costs along with a competent consultation, which makes it very easy to establish an optimal determination by using an particular person cycle. A chic diversity is the platform for everyone as well as backpack!


Renovate space by means of Inexpensive Rework Services

Whether customized bathroom renovation ideas low-cost or even a very lavish lavatorie extravagance, the expense of fixes can be simply lower by speaking to Helpful Humans Perth. In the end, the essential theory of an Automatic backlinks creator having to do with Deal with is usually to produce the finist quality professional services at the best values in the city. To be sure that it works, just simply get in touch with an expert who is able to fairly quickly look at the top among the do the job and also check their own expenditure through process of answering the questions which all have become popular.


How Could certainly Useful Gentleman Perth Make it easier to?

Handy People Perth in a position fulfill the principal develop undertaking within your rest room along with correct it around the turn-key foundation, pc refining their plans relatively easy service or even perhaps a essential modernize. For lots of conduits, plaster, domestic electrical engineer as well as floor screed changes are performed very easily and additionally adequately. On your debate of how substantially the hardwork is definitely worth, most people respond to: very affordable. This bathroom renovation must knows service can be bought at the cost effective price level, which will certainly make you happy. It can be looking at in which the provider time of each of our bath areas has reached at a minimum Twenty five years. Label, these services are absolutely free! Obtain maximum benefit your bathroom renovation products inside Perth.

[/url]